Home » Nieuws » WWvK dag 28 oktober 2018

WWvK dag 28 oktober 2018

Gepubliceerd op 28 oktober 2018 om 14:11

Op zondag 28 oktober 2018. heeft WereldWijd voor Kinderen op drie locaties een open dag gehouden. Dit bericht is geheel gewijd aan deze feestelijke gebeurtenis. Dan doen we door u per locatie enkele indrukken van bezoekers te geven en met heel veel foto’s. En onze dank gaat uit naar de vele vrijwilligers die keihard hebben gewerkt om deze happenings mogelijk te maken!


In Hoogeveen was de Open Dag van WWvK geïntegreerd met de eredienst. Op de projectenmarkt waren negen projecten vertegenwoordigd en de presentatie van Gezinshuis Stella Luna voor slechthorende kinderen werd “vertaald” door een doventolk.

Marcel Koops,  ambassadeur WWvK, “Wat werden we gastvrij ontvangen en wat was alles goed georganiseerd. Na afloop hebben we heel veel positieve reacties van projecteigenaren en van de bezoekers.”
Maarten Smidt (één van de twee niet-apostolische projecteigenaren van de Stichting Ubuntu Afrika):
“Hele lieve mensen ontmoet en hartverwarmende reacties gekregen” en “Wij hebben genoten”. “Dat er in de eredienst gewoon mooie en begrijpelijk taal werd gesproken, dat het precies is waar het om gaat in de wereld, compassie, medemenselijkheid, liefde en warmte voor elkaar. “
Annemiek van Haastrecht, Gezinshuis Stella Luna: “ik ben nog aan het nagenieten van de enorme mooie ochtend en het warme bad waarin wij terecht kwamen. Ik hoop dat ik het voldoende heb benadrukt maar ik wil daar graag nogmaals heel hartelijk voor bedanken. Prachtig toch om over en weer zoveel betrokkenheid te zien van mensen met allemaal één doel voor ogen, kinderen te omarmen die het zoveel minder hebben dan wij hier.  Zoals ik ergens las: "liefde is een daad" en dat was voor mij de rode draad gisteren.”


In Nijmegen werd de Open Dag van WWvK op zondagmiddag gehouden. Op de projectenmarkt was informatie te vinden over zes door WWvK gesteunde projecten en een aantal projecteigenaren gaf een toelichting op hun project, vaak ondersteund met beelden. De projecteigenaren van de Stichting Kleurfabriek had zeven kinderen uit het AZC in Nijmegen meegenomen die de catering hebben verzorgd en hapjes en drankjes aanboden.

Één van de bezoekers schreef onder andere:

WereldWijd voor Kinderen doet haar naam eer aan. We werden geïnspireerd door mensen die met hart en ziel zich inzetten voor kinderen en jongeren all over the world.

Zo was er het inspirerende verhaal over hoe jongeren in Nepal een basis krijgen om hun toekomst op te bouwen. Een cursus persoonlijk leiderschap geeft hen veel vertrouwen in zichzelf en voor de toekomst.

Dan zijn er mensen die hier in Nederland droomdekentjes maken voor kinderen die het niet zo breed hebben. In Nederland, maar ook elders waar veel pijn en verdriet is. Dat je met dat dekentje in je armen over mooie idealen kan dromen, ver weg van wat je niet wilt.

Er was het enthousiasmerende verhaal over India. Een plek waar zoveel armoede is en waar ongelooflijk veel kinderen over straat zwerven. Je zou er moedeloos van worden. Toch ook hier weer mensen die kinderen onderwijzen en van voedsel voorzien. Een druppel op een gloeiende plaat? Misschien, maar al was het maar één kind wat een toekomst krijgt, dan is dat werk niet tevergeefs! 

Terug naar Nederland, kinderen van het AZC in Nijmegen in een spannende omgeving een beetje ontspanning bieden. Weg van zorgen over hoe hun toekomst eruit kan komen te zien. Zij vertelden zelf hoe ze een zomeruitstapje met elkaar beleefd hadden. Ze stonden te stralen. Zie ook de film van het zomerkamp 2017

Naar Rwanda, waar zwangere tienermeisjes een nieuwe kans krijgen. Hoe er hard aan gewerkt wordt om ze weer op te laten nemen in het huisgezin en hun leefomgeving. Ze daarnaast voorlichting en een beroepsopleiding geven. Zie ook de video hieronder.

We zagen en hoorden het enthousiaste verhaal over hoe door het bouwen van een huis weer een thuis voor een gezin kan ontstaan. 'Gewoon' ergens op de wereld waar een hulpvraag is een huis bouwen, gewoon de handen uit de mouwen steken en bouwen maar.  Zie hier de vier videoprogramma's die de projectleider van zijn eerdere projecten heeft gemaakt in  Pondicherry, een plaats in Zuid Oost India,  Jogjakarta, Indonesië, Cambodja. Kabwe, Zambia 

Na afloop van de presentaties was er volop gelegenheid om met alle enthousiastelingen in gesprek te komen en te genieten van nog meer verhalen en lekkernijen verzorgd door de kinderen van het AZC.

Hieronder het videoprogramma over het project in Rwanda en een fotoimpressie.


Ook in Rotterdam begon de open dag van WWvK zondagmiddag 28 oktober om 14.00 uur.
En ook hier een markt met een tiental projecten en bevlogen projecteigenaren die over hun project hebben verteld.

Ëén van hen schreef onder andere: “Ik ben blij dat ik WWvK veel beter heb leren kennen. Het leefde nooit zo voor me, maar nu ben ik onder de indruk van wat jullie allemaal doen. En ik ga op zoek naar kleine projecten in Haarlem die misschien goed bij onze doelstellingen passen ( onze, je ziet dat ik me inmiddels deel voel!).”

Een ander verwoordde het zo: “Deze middag werden ervaringen gedeeld, nieuwe contacten gelegd, maar bovenal werd sterk gevoeld waarvoor velen zich inzetten. Wat is het toch mooi dat wij vanuit het Apostolisch Genootschap door middel van WWvK in praktische zin onze maatschappelijke verantwoording tonen. Alleen als wij het samen doen, dan kunnen wij zoveel ...”


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.