Home » onze projecten » archief projecten » projecten 2015 » 136 mountain child care

project 136 Mountain Child Care, talentontwikkeling van jongeren in Kathmandu, Nepal

Jongeren van 17 tot 23 jaar werden tijdens een zesdaagse trektocht door de Himalaya intensief gecoacht door Nepalese en Hollandse professionals. Er liep ook een aantal Nederlandse jongeren mee die hun eigen vragen over studie en loopbaan hebben. Het uitwisselen van universele levensvragen tussen deze jongeren was een verrijking voor iedereen. Daarna volgden de jongeren een stage en een oriëntatieprogramma bij Nepalese ondernemingen. Eén van de coaches schreef:

Wat mij in dit project raakt is dat de jongeren daadwerkelijk leren en ervaren wat hun talenten zijn en hoe ze vanuit hun talenten krachtiger en pro-actiever in het leven kunnen staan. Door deze ervaring en bewustwording kan in mijn ogen een olievlekwerking optreden van jongeren die met meer vertrouwen en zelfsturing richting geven aan hun toekomst in een land dat niet zo vanzelfsprekend voorziet in mogelijkheden wat betreft opleiding en werk.

Mensen die vanuit hun talent/sterke punten leven zijn gepassioneerde mensen en maken hiermee de wereld menswaardiger en mooier.

WereldWijd voor Kinderen heeft de groepstent voor de trektocht betaald en bijgedragen aan de kosten van het oriëntatieprogramma.