Home » onze projecten » archief projecten » projecten 2015 » 168 muziek AZC Harderwijk 2015

168 muziek AZC Harderwijk 2015

 

Betreft: verslag project Muziek op het AZC.

 

Harderwijk, zaterdag 1 april 2017

Geacht bestuur,

 

Hiermee ons verslag van het project Muziek op het AZC. In december 2015 hadden Dick en ik ons projectplan geschreven om kinderen op het AZC te vermaken en ondersteunen met muziek. Actief meedoen is belangrijk en daarvoor hadden wij wat instrumenten nodig. Na de toezegging begon het lange wachten totdat het AZC geopend zou worden. Door lastige zaken zoals vervuilde waterleiding heeft dit lang op zich laten wachten. Toen was het zover dat het AZC geopend was. We hebben geprobeerd om via de stichting Welkom Vluchtelingen Harderwijk (WVH) binnen te komen. Na heel veel moeite is ons dat gelukt. We hebben nu rechtstreeks contact met de medewerkers van het COA en dat werkt erg goed.

 

Inmiddels hebben we met een aantal groepen kinderen leuke dingen kunnen doen en zijn we ook betrokken geraakt bij avonden voor volwassenen. Doordat de kinderen het zo leuk bij ons hadden gehad was die avond echt stampens vol met kinderen, ouders en andere vluchtelingen. Het is ontroerend om te mogen doen en mee te helpen aan kinderen ook vreugde te kunnen brengen na al die ervaringen van oorlog en vluchten. Inmiddels ben ik goed bekend op het AZC en wordt ik ook in de stad herkent. Krijg je zomaar spontaan een hand of een knuffel. Ook begon een kind toen ze mij zag “In Holland staat een huis” te zingen. Zo goed. Nu al een geslaagd project wat voorlopig ook nog wel even doorgaat. Zie ook mogelijkheden voor iets samen met de eerste kring waar ik ook verzorg. Nog zat plannen.

 

Via netwerken heb ik inmiddels drie naaimachines versierd voor de vrouwenavond en heb ik ook een geluidsinstallatie kunnen regelen en weggeven. Hier wordt ook veel gebruik van gemaakt om muziek af te spelen en mee te zingen. Kortom het project loopt. Omdat we nu een aantal keren hebben gewerkt met de kinderen weten we ook dat we voldoende instrumentjes hebben. We kunnen het project dus afsluiten.

 

Met vriendelijke groeten, Ton Laarman, ook namens Dick Heijmans