Home » onze projecten » archief projecten » Projecten 2017 » 116 Le Baobab weeshuis

Weeshuis Le Baobab, Burkina Faso

Wat houdt het project in?
Le Baobab is een weeshuis waar 40 kinderen onder de achttien jaar verblijven.  Dit zijn veelal weeskinderen, kinderen die op straat leven en kinderen van wie de ouders erg arm zijn. Ze krijgen hier goede voeding en gezondheidszorg. Ook gaan de kinderen naar school, zodat ze zich kunnen ontplooien en ontwikkelen. Er is van alles te doen in het weeshuis, zoals een bibliotheek waar de kinderen kunnen lezen. Er zijn echter maar weinig boeken en om te voorkomen dat de kinderen steeds hetzelfde lezen, zou het leuk zijn om een aantal nieuwe boeken te kopen.

Wie is de projectaanvrager en wat motiveert je? 
Ik ben Sanne Molenaar en ik ben zeventien jaar. Aankomende zomer ga ik drie weken vrijwilligerswerk doen in weeshuis Baobab. Het lijkt me erg leuk om hier mijn steentje bij te dragen aan de ontwikkeling en de verzorging van deze kinderen. Er zijn verschillende werkzaamheden die ik kan gaan doen zoals het helpen bij de dagelijkse verzorging van de kinderen, het organiseren van activiteiten in het weeshuis en het begeleiden van de kleuterklas.  

Waarmee ondersteunt WereldWijd voor Kinderen?
WereldWijd voor Kinderen draagt eraan bij dat ik kleding, schoenen, schriften, pennen, boeken en andere materialen voor de kinderen kan kopen.