Home » onze projecten » archief projecten » Projecten 2017 » 134 Nupunduzi Primary School

Tafels voor Mupunduzi Primary School en medicijnen voor een weeskind Rashadu  Dar Es Salaam, Tanzania

Wat houdt het project in?

Tafels? 

Bij veel scholen in Tanzania is er geen geld voor tafels in de klas, waardoor de kinderen op de grond moeten zitten. Daarom heb ik 5 tafels laten maken voor de Mapundizi Primary School. Natuurlijk zijn er nog veel meer scholen die dit nodig hebben, maar ik kan helaas niet iedereen helpen. Per tafel kunnen er 4 kinderen aan zitten, waardoor er 20 nieuwe kinderen weer een zitplek hebben gekregen. Ik ben zelf bij de man die de tafels bouwde gaan kijken, om te zien of het de goede "maat" was en of het was zoals ik het wilde. Toen de tafels geleverd werden kwamen de kinderen rennend de klas uit en droegen ze met z'n allen de tafels naar binnen. Ze waren ontzettend dankbaar.

 

Medicijnen voor weeskind:

Rashadu, een jongen van 12 jaar, zit in het Ijango Zaidia Orphanage Center. Hij had al meer dan een jaar last van bacteriële uitslag op zijn armen en benen. Echter, het weeshuis heeft geen geld om de weeskinderen met te nemen naar het ziekenhuis en te betalen voor eventuele medicijnen. Ik heb onder andere Rashadu meegenomen naar het ziekenhuis om onderzoek te laten doen. In overleg met Dr. Wandi heb ik dit onderzoek gratis kunnen doen. Echter, de medicijnen die ik in een pharmacie voor Rashadu moest halen waren niet gratis. Daar gaat het geld voor dit project naartoe.

Wie is de projectaanvrager en wat motiveert je?

Anne de Vries, 18 jaar. Ik heb 2 maanden vrijwilligerswerk gedaan in een ziekenhuis en ben bij verschillende weeshuizen langs geweest. Ik heb lang gezocht naar een goede investering voor het geld van WWvK, en ervoor gezorgd dat de investering ook echt op zijn plek komt.

Waarmee ondersteunt WereldWijd voor Kinderen?

Tafels voor de basisschool en medicijnen voor Rashadu.