Home » onze projecten » archief projecten » Projecten 2017 » 157/2 Lakka School

Lerarenproject in het dorp Lakka in Sierra Leone

Wat houdt het project in?
Vanaf 2006 ondersteun ik, voorheen samen met de basisschool waar ik toen werkte, twee basisscholen in het dorpje Lakka in Sierra Leone. Het doel is om de educatie te verbeteren. Dat is hard nodig, want er zijn overvolle klaslokalen met soms  60 kinderen. Er is te weinig meubilair en meer dan een schoolbord, een leraar en een krijtje is er niet. Er is al veel werk verzet, o.a. gezorgd voor sanitaire voorzieningen, meubilair, schoolboeken aangeschaft  en een nieuwe school gebouwd. Vanaf 2014 worden de leraren bijgeschoold d.m.v. workshops.

Wie is de projectaanvrager en wat motiveert u?
Ik ben Isolde Veldhuizen-Griffioen, voorheen toen ik leerkracht was op de Godelinde basisschool was mijn motivatie de kinderen uit de twee landen in contact brengen via filmpjes, brieven en foto´s en daarmee betrokkenheid creëren.

Wat mij nu motiveert: behoefte om rijkdom te delen en hulp te bieden aan anderen die de middelen niet hebben om hun moeilijke leefsituatie te verbeteren. Door middel van verbetering van de educatie  werken aan een betere toekomst voor de kinderen in Sierra Leon.

Waarmee ondersteunt Wereldwijd voor Kinderen?
In 2012 heeft WWvK schoolboeken en materialen voor de nieuwe school gesponsord.

In oktober 2015 was WWvK mede sponsor van de derde serie workshops voor de leraren. De workshops zijn hard nodig, omdat de leraren niet allemaal een opleiding hebben genoten. Ook de leraren met een opleiding zijn vaak niet voldoende toegerust om kwalitatief goed onderwijs te geven.