Home » onze projecten » archief projecten » Projecten 2017 » 159 Verzorgingsdag weeshuis Cebu VHC

project 159 Stichting Batang Pinangga, Filippijnen

De Stichting Batang Pinangga (wat "geliefd kind" betekent) organiseerde op 23 juli 2015 een Batang Kalye dag. Batang Kalye is lokaal dialect voor straatkinderen. Veertig van deze kinderen, allen rond de elf jaar oud, wordt een dag lang lichamelijk en geestelijk opgefrist. Hun lichaam wordt verzorgd, ze krijgen nieuwe kleren en goede voeding en er worden spelletjes gespeeld. Aan het eind van de dag krijgen ze een survivalpakket mee.

In het verslag over deze dag schrijft de directeur van de stichting onder meer:

 

In eerste instantie waren de kinderen bang, verlegen maar ook verwachtingsvol. Ook de vrijwilligers waren wat nerveus. Maar de dag was nog lang en maar net begonnen.

Eerst werden er spelletjes gedaan en daarna werden de kinderen verzorgd. Haren knippen, hoofdluisbehandeling, douchen, tanden poetsen, nieuwe kleding, behandeling van verwondingen. In de loop van de dag veranderde elk kind van Batang Kalye in Batang Pinannga (het straatkind werd een geliefd kind). De Batang Kalye dag is een bijzondere dag in het leven van een straatkind. Deze dag brengt de waardigheid terug in het kind, het geluk en de liefde die ieder kind verdient, als is het maar voor één dag. Batang Kalye is de belangrijkste indicator van de armoede en kindermishandeling in de Filippijnen. Het vinden van een duurzame oplossing is een taak van de overheid. Batang Pinangga wil daar niet op wachten; deze kinderen wachten al generaties lang. Op kleine schaal kunnen we toch wat doen.

De gemeenschap Haarlemmermeer van het Apostolisch Genootschap heeft een deel van de kosten van deze dag betaald, WereldWijd voor Kinderen heeft het tekort ad € 1.259 aangevuld.