Home » onze projecten » archief projecten » Projecten 2017 » 162 Haarlemmermeer 100 toiletetuis voor vluchtelingenkinderen

Haarlemmermeer 100 toilet-etuis voor vluchtelingenkinderen

De aanvrager motiveert haar aanvraag als volgt:


Wij (de 2e kring van het Apostolisch Genootschap van Haarlemmermeer/Haarlem + verzorgers) willen voor vluchtelingenkinderen setjes maken met een toiletetui met inhoud en een handdoek.

We denken aan 100 setjes, 50 voor meisjes en 50 voor jongens. 2x10 voor kinderen 0-4 jr (die zullen vaak mee doen met de toiletartikelen van hun moeder), 2x20 voor kinderen 5-9 jr en 2x20 voor kinderen 10-14 jr. De verschillende soorten ivm de maat van de tandenborstels.

Ieder setje bestaat uit een handdoek, toiletetui, 1x shampoo, 1x doucheschuim, tandenborstel, tandpasta en kam of borstel. We zullen de setjes verpakken in folie met een kaartje.

Omdat we de kinderen iets kwalitatief goeds (en niet alleen zo goedkoop mogelijk) willen geven komen de etuis van de Ikea, net als de handdoeken. We gaan er vanuit dat de kinderen een aantal keer moeten verhuizen en dan is een robuust etui een noodzaak.
Voor het leuk kunnen we (optioneel) een knuffeltje er in doen en voor de grotere kinderen een speeltje of setje portloden.

De 2e kring gaat samen met de gemeenschap Haarlemmermeer een inzameling organiseren voor toiletartikelen voor volwassenen. Zowel spullen als geld om spullen te kopen. Met financiële ondersteuning vanuit WWvK zouden we voor de kinderen setjes die ‘af’ zijn kunnen maken die van gelijke (goede) kwaliteit zijn. Zo willen we de vluchtelingenkinderen mee geven dat er andere kinderen zijn die moeite voor ze willen doen.