Home » onze projecten » archief projecten » Projecten 2017 » 250 Micky's Foundation, therapie voor kinderen met beperkingen

250 Micky's Foundation, therapie voor kinderen met beperkingen op Aruba

De projectaanvrager schrijft:

 

Micky’s Foundation is een initiatief van de ouders van Micky, die na een zwaar hersenletsel na een auto ongeval op Aruba, gespecialiseerde en intensieve pediatrische therapie nodig had. De foundation biedt nu hulp aan, aan alle kinderen met fysieke of mentale beperkingen op Aruba die gespecialiseerde hulp nodig hebben van een kinderfysiotherapeut, een kinderergotherapeut en een prelogopedist. Deze specialisten zijn op Aruba niet werkzaam.

Micky’s Foundation organiseert 3-4 maal per jaar projecten die elk 3 maanden duren. Gedurende het project behandelen twee gespecialiseerde therapeuten een continue groep van ongeveer 30 kinderen. De therapie is gratis en wordt aangeboden aan huis. Op deze manier krijgen de kinderen tussen de 1-3 uur therapie, met ouder(s) aanwezig om in de thuis situatie oefeningen op een speelse manier te herhalen. De therapeuten werken vrijwillig tegen een onkostenvergoeding. Op deze manier bereiken we 40-50 kinderen per jaar. In totaal hebben we vanaf begin 2015 (project 1) tot en met het huidige project (11) 82 kinderen binnen onze stichting gehad.

WWvK betaalt een deel van de kosten van een therapeut.

Verslag en foto's van het vrijwilligerswerk door de aanvraagster voor Micky's foundation:

Het jaarverslag en de jaarcijfers 2018 kunt u hieronder downloaden

Jaarcijfers Mickys Foundation 2018