Home » onze projecten » archief projecten » Projecten 2017 » 258 Droomdekentjes in Frankrijk

258 Droomdekenweken in Frankrijk

De aanvrager schrijft:
Tijdens twee weken in Frankrijk (van 17-8- 2019 tot 24-8-2019 en van 24-8-2019 tot 31-08-2019) werken we weer aan droomdekentjes. Een droomdekentje is een uniek en met liefde gemaakt dekentje voor een kind dat te maken heeft met een grote uitdaging in zijn leven. Kinderen die te maken hebben met ziekte, trauma of een handicap hebben behoefte aan een veilig droomplekje. Een plekje waar ze zich weer gewoon even zichzelf kunt voelen.

Na afloop ontvingen wij het volgende verslag:

Ja, je leest het goed: zelfs 2 wéken dit jaar. Vorig jaar was het zo’n succes, dat stichting IDZO en stichting de Regenboogboom een samenwerkingsverband zijn aangegaan en nu samen de weken organiseren.
Wij zijn als begeleiders al wat eerder gearriveerd, zodat we alles picobello in orde kunnen maken voor de deelnemers arriveren. Er blijft zelfs nog wat tijd over om zelf al even aan de slag te gaan.
Het weer werkt ook weer mee dit keer en keurig op tijd arriveren alle deelnemers. Het is een feest van weerzien en leren kennen en al gauw zijn alle machines geïnstalleerd.Ook dit keer is iedereen weer erg blij met de Jellyrol (een rol stofstroken) die we konden kopen van de bijdrage van WereldWijd voor Kinderen.
Zowel in de eerste als de tweede week wordt er weer enthousiast en hard gewerkt, regelmatig kruipt men zelfs nà het avondeten nog gauw even achter de machine. Aan het eind van de eerste week hebben we met 17 dekentjes (dwz de bovenkanten, het afwerken gebeurt straks thuis) de waslijn weer mooi vol. De 2de week lukt dat niet eens, het zijn er nóg meer: 25!
We besluiten tot een andere oplossing en houden allemaal een dekentje vast uit de ramen van het kasteel. Wat een prachtig gezicht. Oók voorbijgangers blijven er voor staan en klappen zelfs in hun handen.
De foto’s zeggen genoeg: het waren weer bijzonder geslaagde weken om met plezier aan terug te denken.
En het mooiste van alles is, dat door ons plezier, er weer heel veel kinderen blij gemaakt kunnen worden met een mooie droomdeken. Waaronder ze zich, óók  in moeilijke omstandigheden weer even superheld of prinses kunnen voelen.

WWvK draagt bij in de materiaalkosten