Home » onze projecten » archief projecten » Projecten 2017 » 264 Rainbow kleuterschool Sri Lanka

264 Rainbow School Sri Lanka extra ondersteuning na de bomaanslagen 

Vanaf de oprichting steunt WWvK de stichting Care4SriLanka bij het oprichten en in stand houden van een school, de Rainbowschool. Zie onder andere project 221. 

Op 21 mei 2019 schreven de projecteigenaren:

"Zoals u ongetwijfeld weet hebben er bomaanslagen op 1e Paasdag 2019 in Sri Lanka plaats gevonden.

Naast de meer dan 250 doden en nog vele gewonden die getroffen zijn  bij deze afschuwwekkende daden, heeft het nog veel meer gevolgen.

Wij willen ons beperken tot de gevolgen voor het toerisme. 

U kunt zich waarschijnlijk wel voorstellen dat Sri Lanka, het eiland dat juist tot de mooiste vakantiebestemming in 2019 was verkozen, na de aanslagen volledig in de ban gedaan is. 

Bij onze terugvlucht vanuit Nederland begin mei waren wij de enige blanken aan boord en de hoofdstad lijkt op een spookstad zonder de normaal bruisende toeristische attracties die veel bezocht werden.

Bij ons dorp in de buurt (3 km) staan aan de kust de hotels leeg en zijn veelal gesloten. Het personeel van deze hotels is naar huis gestuurd zonder verder enige compensatie voor verlies van inkomen.

Dit heeft veel gevolgen voor de bewoners van het dorp waar wij wonen en waar de Rainbow school staat.

Ouders hebben onvoldoende geld om de contributie voor de school van hun kinderen te betalen en besluiten dan maar om hun kinderen niet meer naar school te sturen.

Dit is natuurlijk wat de leraressen en wij niet willen. Niet alle leraressen hebben in april salaris ontvangen (hier betalen de ouders aan het eind van de maand het schoolgeld) en voor mei  zal het zeker niet gaan lukken.. De aanvraag die wij willen doen betreft de salarissen van de leraressen tot eind van dit jaar, want het zal zeker zo lang duren voordat er enige sprake zak zijn van herstel van het toerisme."

WWvK heeft het tekort voor de salarissen van de leraressen voor haar rekening genomen.