Home » onze projecten » archief projecten » Projecten 2017 » 265 Clinic Manna Gambia speeltoestel etc.

265 Clinic Manna Gambia reparatie/vervanging speeltoestellen medische kliniek

Clinic Manna is een medische kliniek in Gambia, WWvK heeft de bouw in 2013 en daarna financieel gesteund, klik hier

De aanvrager schrijft in zijn aanvraag:

Wij hebben gevraagd aan Clinic Manna wat wij zouden kunnen doen om te ondersteunen, anders dan geld inzamelen. Wij willen wat samen doen.
Clinic Manna gaf aan dat ze graag een speeltoestel zou willen hebben buiten voor de kinderen. Wij zijn speelhuisjes en accessoires aan het inzamelen via Marktplaats (bijna alles voor niks), gaan dit schoonmaken, een ontwerp maken, bouwen, naar Gambia brengen, in elkaar zetten en overhandigen.

WWvK betaalt een deel van de transport- en materiaalkosten. Het project zal in 2020 worden afgerond. In 2020 heeft WWvK een aanvulling op het budget beschikbaar gesteld, zie projectnummer 285 met het verslag van de opleveringen nog veel meer foto's.

Koen Sprik maakte onderstaande foto's, die een goed indruk van de voorbereidingen geven.

De aanvrager schrijft in zijn tussentijds verslag:

Mij is gevraagd een korte update te geven m.b.t. het project Clinic Manna: het maken van de speeltoestellen en het benefiet-concert. Ik richt me in deze update vooral op de speeltoestellen.
We hebben vier zaterdagen met ca. 10 personen (de groep bestaat uit de 18+ kring en diverse anderen vanuit alle leeftijdscategorieën) hard gewerkt om alles schoon te maken, te vervangen wat niet meer bruikbaar was, een totaalplan gemaakt hoe de huisjes te koppelen en waar de schommels en glijbanen komen, alle drie de huisjes weer gemonteerd (wat een hele puzzel was).
En als u dit leest is waarschijnlijk alles weer gedemonteerd, gecodeerd en naar Coevorden gebracht om via de Stichting ‘Bennie helpt Gambia’ in een zeecontainer vervoerd te worden naar Gambia. Deze laatste op aanraden van Marion de Graaff (die de clinic helpt opbouwen) die ook altijd van deze stichting gebruikt maakt.
Alle activiteiten vonden plaats in de tuin van Sjoerd IJpma. Een prachtige oplossing, mooie ruimte, veel gereedschap en we konden we na afloop van iedere zaterdag alles laten staan.
En de culinaire insteek van deze gastheer was ook super. Van lunches to BBQ. Super!!
Marion de Graaff is zelf ook een keer langs geweest om alle vragen door te nemen die wij hadden en om zelf te zien waar we mee bezig zijn. Ook zij werd super-enthousiast!
Zoals het er nu naar uitziet zullen we met drie personen (Sjoerd IJpma, Koen Sprik en ondergetekende)
het totale speeltoestel begin April ter plekke in elkaar gaan zetten. Lokaal hebben we hulp van Yunus, de vaste contactpersoon van Marion de Graaff.
De eerste kring is bezig om een mooie plaat te schilderen met de tekst (maar dan vertaald): ‘wat er ook speelt in de wereld, laat het vooral de kinderen zijn’.
Ik zie er erg naar uit om de stralende gezichten van de kinderen te zien die van de glijbaan afgaan. Trouwens, alle kinderen uit het dorp mogen er spelen, niet alleen de gasten van Clinic Manna. Mooi toch!!