Home » onze projecten » archief projecten » Projecten 2017 » 274 Kindertehuis Gambia schoolkosten 2020

Kindertehuis Gambia schoolkosten 2020

De aanvrager schrijft:

Dit kindertehuis dat op 14 januari 2009 zijn deuren heeft geopend en gerund wordt door een Nederlands echtpaar, te weten Sia Jongeneel en Gert-Jan Bevers biedt plaats aan 25 kinderen.
Dit kindertehuis heb ik reeds eerder onder uw aandacht gebracht en u heeft dit projectnummer 252 toegekend en gehonoreerd met een bijdrage voor de schoolkosten van drie kinderen..
In december 2019 gaan wij voor de 3e keer naar dit kindertehuis en gaan dan tevens een bezoek brengen aan de scholen van de kinderen.
Voor ons is het heel fijn om als vrijwilliger aan dit bijzonder goed georganiseerde project onze bijdrage te kunnen leveren.

De kinderen in dit kindertehuis worden liefdevol verzorgd en volgen daarnaast de best bij hen aansluitende opleiding. Sia en Gert-Jan hopen dat zij hun kinderen het beste mee kunnen geven, zowel in liefde, voeding, verzorging en onderwijs. Om hen zo op te laten groeien tot volwassenen, die goed voor zichzelf kunnen zorgen en ook anderen kunnen helpen. Voor de kinderen die dit niveau aankunnen gaat het hierbij om een opleiding volgens de Cambridge methode die zij volgen op een privéschool. Hier is voor gekozen, omdat het niveau van de staatsscholen in Gambia erg laag ligt en men daarmee veel minder kans op een baan heeft later.
Ook Gambiaanse kinderen hebben talenten, maar ze moeten wel ontwikkeld worden en dat gebeurt helaas niet op de staatsscholen.
De oudste jongen van bijna 19 zit nu in het tweede jaar van de HEAO. Hij doet het erg goed en volgt een opleiding tot leraar. Inmiddels loopt hij al stages en helpt hij al kinderen in het onderwijs. Daar ik een begroting heb gemaakt voor de onderwijskosten van alle kinderen tot ze 18 jaar oud zijn, heb ik hem buiten de begroting gehouden. Het oudste meisje van bijna 19 is inmiddels bijna klaar met haar 4-jarige opleiding tot kapster/schoonheidsspecialiste.
Door een paar wijzigingen in het nieuwe schooljaar volgen nu nog 16 kinderen de Cambridge opleiding. Het schoolgeld is erg hoog en wordt gedurende de jaren die verstrijken steeds hoger omdat de bedragen voor het voortgezet onderwijs veel hoger liggen dan voor de basisschool. Hetzelfde geldt voor de boeken
1 Jongen zit op het internaat en ook hier zijn de kosten hoog.
6 Kinderen zitten op de staatsschool en voor hen zijn de kosten relatief laag.

zie ook de website van Les Amis de Gambie.

WWvK betaalt voor het schooljaar 2020/2021 de kosten van de leerling op het internaat en de kosten van de basisschool.