Home » Projecten » archief projecten » Projecten 2016 » 177 Droomdekentjes Frankrijk IDZO

Droomdekentjes maken in Castel Marguerite van Stichting IDZO in Frankrijk

Eind augustus 2016 heeft een groep in Castel Marguerite van Stichting IDZO in Frankrijk een week lang gewerkt aan droomdekentjes.
Deze dekentjes gaan naar Stichting de Regenboogboom, die zorgt dat ze bij kinderen terecht komen die door een zéér ernstige ziekte of hele moeilijke omstandigheden een extra ondersteuning kunnen gebruiken. 

De projecteigenaar heeft het volgende verslag geschreven:

Zaterdag 27 augustus 2016, de kamers in Castel Marguerite te St. Nectaire zijn klaar, alles is gezogen en gedweild en het wachten is op de eerste gasten. Rond een uur of 4 arriveren de eerste. Wat een enthousiasme over het kasteel en wat zijn ze blij met hun mooie kamers.

Het is een blij weerzien met al bekende deelnemers en gezellige kennismaking met de anderen. Al gauw voelt het alsof we elkaar al jàren kennen.

Zoals gebruikelijk bij een quiltweek wordt eerst de kamer omgebouwd tot quiltfort, een snijtafel en strijkplank geplaatst, alle machines aangesloten en uitpuilende tassen in alle hoeken en gaten gezet. Al snel is het een gesnor en geklets van jewelste.

Gelukkig is het de hele week mooi weer en kunnen we buiten eten, zodat de machines kunnen blijven staan.

Wat hebben we het leuk en gezellig met elkaar. We gaan naar de markt in Besse en naar “Madame Tissus”, de quiltwinkel in Issoire.

Madame was gelukkig net terug van vakantie, maar ze kon volgens ons gelijk wéér, omdat we haar winkel bijna leeg geplunderd hadden.

Ondertussen vermaken de meegekomen mannen zich prima met fietsen, wandelen of een autotocht in de mooie omgeving. Eigenaar en beheerder Rob neemt ze vol enthousiasme mee op stap of geeft goede bruikbare tips voor leuke tochten.

Zijn vrouw Irene verwent ons elke avond met de lekkerste gerechten. 

Er is voor iedereen ook voldoende “vrije” tijd om er even tussenuit te gaan.

Een verfrissende duik in Lac Chambon, even lekker shoppen, een brocante hier en daar…

Er is zo hard gewerkt, dat alle dekens bij elkaar niet eens op 1 (toch best lange) waslijn passen… 

En voor we het weten is het wéér zaterdag en moeten we alweer afscheid van elkaar nemen. Het was een bijzondere week, die zeker voor herhaling vatbaar is!!

Met dank aan Stichting IDZO, die ons de mogelijkheid bood een week lang in hun mooie kasteel te verblijven en WereldWijd voor Kinderen voor hun donatie, waardoor we zulke mooie stofjes konden gebruiken.

U kunt dit verslag ook downloaden, klik dan op de button rechts:

177 Droomdekens maken in Frankrijk