Home » Projecten » archief projecten » Projecten 2017 » 194 weeskinderen Matamba

194 213 weeskinderen Matamba 2017/2018

Het doel van de Stichting Matamba is de nodige zorg, in de breedste zin van het woord, te verlenen aan de bevolking van Matamba (Tanzania ) en wijde omgeving.

In het dorp Matamba is met financiering door de Stichting Matamba, in november 2008 een Health Centre geopend. De Stichting Matamba heeft donateurs die jaarlijks een bijdrage geven. Daarnaast krijgt de Stichting giften uit collectes en als gekozen "goed doel " bij jubilea etc. We organiseren acties waarvan de opbrengst bestemd is voor het ziekenhuis en de weeskinderen. In de regio wonen veel weeskinderen die aan de zorgen van families zijn toevertrouwd. Het project voor de weeskinderen "kindervleugel " is in oktober 2013 gestart met 20 kinderen. Door een gulle gift van een donateur zijn we in 2014 uitgegroeid naar 25 weeskinderen, De genoemde donateur staat garant voor de ondersteuning van 5 weeskinderen gedurende 3 jaren. Dit bedrag hebben we buiten de begroting gehouden. In 2016 en 2017 hebben wij nog steeds 27 weeskinderen. 

Er is een doeldonatie gebracht voor de studie van een weeskind tot verpleegkundige gedurende 2 jaren. Zij is inmiddels afgestudeerd.

Dit zijn de namen van de weeskinderen die meedoen in het project: 

Angela, Lukresia, Lucia, Vitalis, Lukia, Rehema S, Devotha, Rehema N, Prisca, Evans, Eva, Lidia, Alfonsina, Ezekiel, Alfa, Anjella, Amani, Goodluck, Hekima, Felista, Bright, Severina, Johari, Neda, Aulelia, Flora en Josef. Annie ( individueel gesponserd door de grondlegger van de stichting)

De kinderen hebben weer allemaal uniformpjes gekregen en gaan allemaal naar school. Een keer in de 14 dagen komen ze naar het Health Centre om bonen, rijst, suiker, zout, olie, thee en mais op te halen. Hier mag het hele gezin gebruik van maken. Om zelfredzaamheid te bevorderen moeten de gezinnen zelf voor brandstof zorgen. Er zijn 17 families die voor 27 kinderen zorgen. 

De weeskinderen krijgen elk jaar een medische controle door de plaatselijke artsen, verbonden aan het Health Centre, en worden verschillende malen per jaar bezocht door hun begeleidster zr Prisca en mede coordinator van het projecten fr. Albert. De weeskinderen en hun voogden zijn op de hoogte van juridische zaken. Elk jaar gaan er enkele bestuursleden naar Matamba en worden alle kinderen bezocht. 

Reden van deze ondersteuningsaanvraag:

We zijn gestart met het project; mede op aanvraag van WWvK.

De kinderen zijn nu "in onze handen ". Continuiteit is heel belangrijk als het gaat om de zorg voor weeskinderen. 

Het bedrag dat we mogen ontvangen van WWvK mogen ontvangen is onze basis.


Op 4 april 2018 ontvingen wij via Messenger het volgende:

14 december 2013
Start van het pijler 1 project van WereldWijd voor kinderen " Kindervleugel" van de stichting Matamba in Tanzania. Twintig weeskinderen worden ambulant ondersteund op het gebied van onderdak, voeding, onderwijs, gezondheidszorg en juridische ondersteuning.

4 april 2018
Even goed kijken: tasje van wwvk in de binnenlanden van Tanzania tijdens een werkbezoek door vertegenwoordigers van de Stichting Matamba.

Op het filmpje hieronder zie je dat de weeskinderen een aubade brengen via Fred aan de Stichting Matamba. Fred voelt zich een beetje ongemakkelijk