Home » Projecten » archief projecten » Projecten 2017 » 217 Nieuwe Waterw Edukans schoenendozen

217 Gemeenschap Nieuwe Waterweg Actie schoenmaatjes

Een kind dat leert, is een kind met kansen. Want op school leer je veel meer dan lezen, schrijven en rekenen. Je leert er voor jezelf opkomen. Je talenten ontwikkelen. Wat je op school leert, is voor altijd. Wereldwijd gaan 264 miljoen kinderen en jongeren niet naar school of ze stoppen voortijdig. Edukans werkt in ontwikkelingslanden aan het best mogelijke onderwijs voor kinderen en jongeren.

Van schoenendoos tot onvergetelijk cadeau. Onderwijs is zoveel meer dan leren schrijven en rekenen. Door mee te doen met Edukans Schoenmaatjes leren kinderen een waardevolle les: dat geven om een ander belangrijk is. En krijgen leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden een onvergetelijk cadeau! Kinderen in Nederland vullen een schoenendoos met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed voor leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden. Ze doen daarmee iets concreets voor vriendjes in arme landen.

De schoenendozen gaan naar kinderen op scholen, in weeshuizen, vluchtelingenkampen en opvangcentra voor straatkinderen.

De gemeenschap Nieuwe-Waterweg vult 125 schoenendozen voor de actie schoenmaatje van Edukans. Voor elke schoenendoos moet een bijdrage van 6,00 euro betaald worden aan verzendkosten. Wereldwijd voor Kinderen draagt bij in de verzendkosten.

Edukans heeft een mooie video over de actie schoenmaatje.

Onderstaand een fotoimpressie van de inhoud van de schoenendozen.