Home » Projecten » archief projecten » Projecten 2018 » 226 dekens ziekenhuis Curaçao

226 Dekens voor kinderen ziekenhuis Curaçao

Het Sehos is het grootste ziekenhuis van Curaçao met ruim 300 bedden. Het is gevestigd in een stokoud en vervallen pand. Voor de kinderafdeling is behoefte aan dekens en kussens. Dekens zijn nodig voor zowel de kinderen als de ouders die de nacht bij hun kind doorbrengen. De airco’s kunnen niet goed worden afgesteld, waardoor het overdag koel (18 graden) en ’s nachts koud is (rond 15 graden). Omdat de temperatuur buiten ’s nachts doorgaans niet onder 25 graden daalt zijn er op het eiland nergens dekens te krijgen, terwijl hier op deze afdeling nadrukkelijk behoefte aan is. Het ziekenhuis is straatarm (onvoldoende middelen beschikbaar gesteld door de overheid en zorgverzekeraars). Omdat er eind 2019 naar nieuwbouw wordt overgegaan, wordt niet meer geïnvesteerd in andere airco’s.

WWvK heeft de kosten van dekens en kussens voor haar rekening genomen.

Op 5-2-19 ontvingen we een mail, waaruit we een deel citeren:

Goedemorgen dr. Rob en WWVK team, 

Allereerst nogmaals hartelijk dank voor de prachtige donatie van Stichting WWvK in 2018. Wij zijn er echt heel blij hiermee. 

De kussen zijn volop in gebruik  op de hele afdeling, zowel op de KDB, Isolatie en de algemene zalen en de dekens stromen langzaam in gebruik. Voor de dekens waren we in afwachting van een logo en/of motief om op de dekens te laten printen zodat we ze niet kwijt raken. Het ziekenhuis heeft nl dezelfde dekens zowel in blauw al in een licht geel/beige. De wasserij neemt de dekens mee maar de kans is groot dat deze elders op andere afdeling in het ziekenhuis gaan belanden. We hebben naam print strookjes in Nederland laten kopen, deze gaan we op de kussenslopen laten naaien. Wordt deze week gedaan. Op één foto ziet u de dag van ontvangst en opslaan van het materiaal. Op de foto van de kinderdagbehandeling ziet u een opgemaakte bed met een kind onder de dekens (het kind wilde niet op de foto). De ouders geven wel aan dat het prettig aanvoelt, lekker warm. 

Hartelijk dank aan dr. Rob om de contacten te leggen. 

Ons allerbeste wensen met uw stichting en dat u vele andere kinderen blij kunt maken. 

Mvgr 

Vilma (Winky) Winklaar

Hoofdverpleegkundige Pediatrie