Home » Projecten » archief projecten » Projecten 2018 » 230 Droomdekentjes in Frankrijk

230 Droomdekentjes in Frankrijk

De projecteigenaar schrijft:
Tijdens de week in Frankrijk (van 25-8-2018 tot 1-09-2018) werken we weer aan droomdekentjes. Een droomdekentje is een uniek en met liefde gemaakt dekentje voor een kind dat te maken heeft met een grote uitdaging in zijn leven. Kinderen die te maken hebben met ziekte, trauma of een handicap hebben behoefte aan een veilig droomplekje. Een plekje waar je je weer gewoon even jezelf kunt voelen.

In haar verslag van 27 september 2018 schrijft de projecteigenaar:

Ook dit jaar was de droomdekenweek in Frankrijk weer een groot succes.
Vanaf een uur of 4 kwamen op zaterdag 25 augustus 2018 de deelnemers binnendruppelen.
Al snel was de “eetkamer” van Castel Marguerite veranderd in een quilt-atelier vol machines, snijmatten, ontwerpborden, strijkplanken en tassen en kratten vol lapjes en andere naaibenodigdheden.
De sfeer zat er al gelijk goed in en, na de eerste gezamenlijke maaltijd en de kennismakingsronde, snorden  de machines al enthousiast tot een uur of half 11.
Wat vast meespeelde was, dat iedereen aan de slag wilde met de prachtige rol met lapjesstroken (een zgn. ‘jellyroll’) die elke deelnemer gekregen had doordat we een donatie hadden gekregen van de stichting WereldWijd voor Kinderen.
Op zondag kregen we van Alec (de kasteelheer voor deze week) een rondleiding door het prachtige pand en de omliggende tuinen, wat tot veel bewonderende reacties leidde.
Tot de inmiddels vaste tradities deze week behoren bezoekjes aan de markt in het rustieke Besse en aan de fraaie quiltwinkel van Martine Tissus in Issoire.

Tijdens de droomdekenweek mogen de deelnemers helemaal zelf bepalen hoe lang en hoe vaak ze willen werken. (er is nl. ook héél veel moois te zien in de omgeving…)
Maar elke keer weer blijkt, dat men het gewoon héérlijk vindt om nu eens een paar dagen achter elkaar lekker ongestoord achter de naaimachine te kunnen zitten. Zelfs eten koken hoeft niet, want elke avond staat er weer een heerlijke maaltijd voor ons klaar.

Dit keer hingen er aan het eind van de week 17 droomdekentjes fier te wapperen aan de inmiddels traditionele lange waslijn. Wat een prachtig gezicht. En wat geeft dat veel voldoening.
Ook deze dekentjes gaan, via Stichting de Regenboogboom, hun weg weer vinden naar kinderen die er héél goed een kunnen gebruiken omdat ze te kampen krijgen met grote uitdagingen.
En dáár doen we het toch allemaal voor! 

En dat we in die ene week zulke dikke vrienden van elkaar geworden zijn, is natuurlijk mooi meegenomen!

https://www.droomdekentjes.nl/      

http://quiltingtrui.blogspot.com/