Home » Projecten » archief projecten » Projecten 2018 » 244 Ondersteuning weeskinderen Tanzania i.s.m. stichting Matamba 2019

244 Ondersteuning weeskinderen Tanzania i.s.m. stichting Matamba 2019

Het doel van de Stichting Matamba is de nodige zorg, in de breedste zin van het woord, te verlenen aan de bevolking van Matamba (Tanzania ) en wijde omgeving. De voorzitter schrijft:

In de regio wonen veel weeskinderen die aan de zorgen van families zijn toevertrouwd. Het project voor de weeskinderen "kindervleugel " is in oktober 2013 gestart met 20 kinderen. Door een gulle gift van een donateur zijn we in 2014 uitgegroeid naar 25 weeskinderen In 2016 en 2017 waren er 27 weeskinderen en in 2018 28.

De kinderen krijgen allemaal uniformpjes en gaan naar school. Een keer in de 14 dagen komen ze naar het Health Centre om bonen, rijst, suiker, zout, olie, thee en mais op te halen. Hier mag het hele gezin gebruik van maken. Om zelfredzaamheid te bevorderen moeten de gezinnen zelf voor brandstof zorgen.

De weeskinderen krijgen elk jaar een medische controle door de plaatselijke artsen, verbonden aan het Health Centre, en worden verschillende malen per jaar bezocht door hun begeleidster zr Prisca en mede coördinator van het projecten fr. Albert. De weeskinderen en hun voogden zijn op de hoogte van juridische zaken. Elk jaar gaan er enkele bestuursleden naar Matamba en worden alle kinderen bezocht. 

WWvK betaalt in 2019 de variabele kosten van 20 weeskinderen.

Op 4 november 2019 stuurde de projecteigenaar ons onderstaande video "een dag met de weeskinderen".
Zij schrijft daarbij:
Vorige week ben ik terug gekomen van een werkbezoek aan onze projecten in Matamba, Tanzania. Met een koffer vol verhalen en mooie ervaringen. De filmpjes geven een beeld van de ontwikkelingen. We zijn dankbaar voor de financiele steun van WWvK, al zoveel jaren. Onze hulp in Matamba werpt zijn vruchten af. Vier weeskinderen zijn succesvol "uitgevlogen".
Komend schooljaar volgen er nog een paar. Dat is toch heel mooi on mee te maken.