Home » Projecten » Projecten 2017 » 215 upendo tafels en stoelen voor een school

215 Stichting Upendo tafels en stoelen voor scholen in Tanzania

 De aanvrager van dit project schrijft:

Elk kind dat naar school gaat verdient een stoel om op te zitten, een tafel om aan te werken en een boek om uit te leren.

Vanzelfsprekend zou je denken, echter zijn er veel scholen in Tanzania waar dit niet zo is. De kinderen zitten nu met grote groepen op de grond en werken in groepjes uit één boek. De docent staat voor de groep en heeft meestal geen bord om uitleg op te geven.
Wij streven ernaar dat alle kinderen een stoel hebben om op te zitten en een tafel hebben om aan te werken. Voorts
verdient ieder kind een eigen studieboek en iedere docent een schoolbord. Dit draagt bij aan betere studieresultaten voor een betere toekomst voor de kinderen! Als we dit hebben bereikt zullen wij de kinderen helpen met het planten van fruitbomen waarna ze de fruitbomen zelf leren te verzorgen. Wij willen niet alles tegelijk doen en het project starten met de tafels.

We zijn al gestart met het project en hebben de eerste tafels al gekocht. Per lokaal zitten ongeveer 50 kinderen en er kunnen 16 tafels in (drie kinderen per tafel). Dit project gaat om 8 klaslokalen. Het eerste klaslokaal hebben wij al voorzien van 9 tafels! We moeten dus nog 119 tafels. Zie voor foto’s van de aangeschafte tafels onze Facebook site: https://www.facebook.com/stichtingupendo/

De tafels worden geproduceerd en gekocht in Tanzania zelf (om ook daar de economie te ondersteunen). De aankoop van de tafels gaat via onze contactpersoon daar, zijnde Edson Mwijage die in Nederland heeft gestudeerd aan de technische universiteit van Enschede. Hij is sinds kort weer (na het afronden van zijn studie) verhuisd naar Tanzania en kan zo mooi het project daar begeleiden. Dit doet hij uiteraard geheel vrijwillig (subsidie kosten zijn alleen bestemd voor de tafels en transport daarvan).

WWvK steunt de aankoop van een deel van het schoolmeubilair. Hieronder het resultaat van eerdere aankopen door Upendo

ervoor en erna