Home » Projecten » Projecten 2018 » 235 Les Oiseaux Bleus Zomerkamp 2018

218 Les Oiseaux Bleus Zomerkamp 2018

De aanvrager schrijft:

Stichting Les Oiseaux Bleus is een organisatie die zich vanuit Nederland inzet met als doel om meervoudig gehandicapte kinderen in ontwikkelingslanden om materiële en immateriële steun te geven aan deze kinderen in met name Tunesië.
Een onderdeel van het werk van Stichting Les Oiseaux Bleus is het zomerkamp, wat ieder jaar wordt georganiseerd met behulp van een groep vrijwillige jongeren die de afgelopen jaren meestal grotendeels uit Apostolische jongeren bestond. Ook komende zomer (2018) willen we weer op zomerkamp met ongeveer 44 (meervoudig) gehandicapte kinderen vanuit verschillende weeshuizen en scholen uit Tunesië.

WWvK steunt dit zomerkamp door een aanzienlijk deel van de kosten voor haar rekening te nemen.

Al vele jaren hebben we gemerkt dat een groot deel van de kinderen heel weinig kleding heeft: veel kinderen hebben 2 of 3 setjes kleding bij zich voor 8 dagen en die kleding is vaak oud of de verkeerde maat. Schoenen zijn vaak slecht (veel slippers, ook vaak in de verkeerde maat), terwijl deze kinderen, zeker de kinderen die door neurologische stoornissen of vergroeiingen moeilijk lopen, juist gebaat zouden zijn bij goede schoenen.

Dit jaar zijn we weer van plan om nieuwe kleding en schoenen voor de kinderen te kopen, maar ook om dit weer samen met de kinderen te doen. Voor veel kinderen is het een geweldige ervaring om zelf iets te mogen uitzoeken. Daarbij komt dat de kinderen bijna nooit in een winkel komen, terwijl het voor hen belangrijk is om meer van de samenleving te zien. Andersom hopen we op deze manier ook om het besef dat gehandicapte kinderen ook onderdeel zijn van die samenleving te verhogen onder de inwoners van Hammamet.

We zien dat nieuwe kleding ook echt iets met de kinderen doet. Vorig jaar hebben ze tijdens een modeshow op een van de laatste avonden hun nieuwe aanwinsten laten zien. Ook wilden veel kinderen hun nieuwe kleren aan bij vertrek, om thuis aan de ouders/verzorgers te laten zien wat ze hadden gekocht.

WWvK betaalt de kosten van de schoenen en de kleding.

Meer info klik hier


---------- Forwarded message ---------
From: Hamza Adhadhi <hamza.adhadhii@gmail.com>
Date: Sat, 8 Sep 2018, 11:07
Subject: Thank you!
To: <projecten@wwvk.nl>

Dear Mr/Mrs

On behalf of all the Tunisian volunteers and myself, we would like to thank you and thank the all the World Wide Children members in the Netherlands, and express our gratitude feelings for all the support you are giving to the association L. O. B to help the disabled children in Tunisia. 

I hope this email reaches you well.

Greetings and Love from Tunisia!

Hamza Adhadhi 


Een van de vrijwilligers van het zomerkamp 2018 is Ting Wang, afkomstig uit China en woonachtig in Duitsland. Zij heeft een verslag in het Engels geschreven, dat u hier kunt downloaden.