Home » Projecten » Projecten 2019 » 251 ondersteuning werkstage global-exploration.nl

251 Werkstage China via Global Exploration

De aanvrager schrijft:

Als middelbare scholier geeft dit project mij een unieke mogelijkheid om samen met andere kinderen in de wereld de verschillen in cultuur en leefsituatie te ontdekken. Door deel te nemen aan deze wereldburgerstage kan ik dit combineren met het actief bijdragen aan het opknappen van een school voor kinderen met een beperking in een van de armste gebieden van China.

Door bezig te zijn met leerlingen van mijn middelbare school en van de scholen die we gaan bezoeken/helpen in China kan ik mijn steentje aan de wereld bijdragen. Daarnaast brengt het mij inzicht in hoe kinderen in hele andere omstandigheden op deze wereld leven.

Van 8 t/m 28 juli 2019 ga ik op wereldstage naar China. Hier ga ik de cultuur ontdekken door het ontmoeten van leeftijdsgenoten op lokale scholen en ga ik meehelpen met het bouwen/opknappen van een school voor kinderen met een handicap. Gedurende deze periode gaan we ook activiteiten doen met de kinderen van deze school. Dit doe ik samen met 30 andere leerlingen en 5 docenten van mijn school (Dominicus College) via de Stichting Global Exploration.

Via Beijing gaan we per trein naar Qingdao. Hier blijven we slapen in gastgezinnen en krijgen we buddy's, Chinese kinderen waarmee we in Qingdao optrekken. Daarna gaan we naar Chengdu. We reizen vanuit daar een klein stukje naar een klein plaatsje op het platteland. Hier steken we de handen uit de mouwen en helpen we mee aan de renovatie van de Butuo Special Education School. De kinderen op deze school laten ons ook zien hoe het daar is om te leven met een handicap. Dit gebied is een van de armste gebieden van China.

Stichting Global Exploration streeft vier doelen na.

Wereldburgerstage

De interculturele stage is een bezoek van Nederlandse jongeren aan haar buitenlandse partners. Samen leren, praten, sporten, zingen en werken. Leren dat mensen over de hele wereld anders zijn, maar dat dat ook prima is.

Scholen voor scholen

Scholen voor scholen, de naam zegt het al, Nederlandse scholen werken samen met scholen en andere partners in de partnerlanden. Fondsen worden ingezameld en geïnvesteerd in het onderwijs, de zorg, lokale economie, en duurzaamheid in de partnerlanden. Wilde Ganzen steunt het scholen voor scholen project jaarlijks met €50.000,-Sinds 2005 bereikten we samen al heel veel.

Let’s Work

Bij het Let’s work project gaan onze jongeren aan de slag, om samen met de lokale partners, kleine klusjes op te knappen. Sportvelden opknappen, bomen planten, boekenkasten bouwen, schoonmaken en nog zo veel meer. Afhankelijk van de lokale wensen en behoeftes.

Bewustwording

Bewustwording in Nederland bereiken we met ons Global Ambassador project. Iedere jongere bereikt minimaal 150 mensen die het verhaal te horen krijgen en op die manier na gaan denken over de wereld.