Home » Zorg voor Haïti

                                                                                   Actueel

Donatie Stichting Naar school in Haïti

Haïti, één van de armste landen ter wereld, werd in september van dit jaar getroffen door orkaan Matthew. Het eiland was nog niet hersteld van de vernielingen door een zware aardbeving in 2010.

Enkele van onze leden zijn betrokken bij de Stichting Naar school in Haïti , die ruim duizend kinderen in het berggebied van Ka Blain en Godinot een goede en veilige schoolopleiding geeft.

116 leerlingen raakten door de orkaan hun huizen kwijt. Stichting Naar school in Haïti staat niet alleen voor goed onderwijs, maar ook voor de randvoorwaarden. Daarom wil ze voor de families van de leerlingen vervangende huisjes bouwen. De stevige éénkamerwoningen van 16 vierkante meter, die maximaal € 4000 euro kosten, kunnen een eventuele volgende orkaan of aardbeving doorstaan.

Gezamenlijke actie

Het bestuur van het Apostolisch Genootschap heeft voor dit huizenproject € 20.000,= gedoneerd via de stichting Wereldwijd voor Kinderen. Het bestuur verdubbelt hiermee het bedrag dat Wereldwijd voor Kinderen zelf voor de huizenbouw in Haïti doneert.

Een totale gezamenlijke donatie van € 40.000,=

Wereldwijd voor Kinderen steunt projecten ten behoeve van kinderen, waar ook ter wereld en ondersteunde beide scholen al eerder. Samen staan we dus garant voor in ieder geval tien huizen.

Zie ook: http://www.stichtingnaarschoolinhaiti.nl