Nalatenschappen

Wilt u iets bijzonders nalaten?

Wij dromen ervan dat kwetsbare kinderen in Nederland en wereldwijd de kans krijgen op een liefdevol en menswaardig bestaan.

Ook u kunt zich inzetten voor de toekomst van deze kinderen. Zelfs wanneer u er niet meer bent kunt u iets voor hen nalaten. Met een nalatenschap kunt u nog één keer opkomen voor wat u belangrijk vindt. Door WereldWijd voor Kinderen (WWvK) op te nemen in uw testament, kunt u uw idealen als erfenis laten voortleven. Zo draagt u bij aan onze projecten, waardoor kwetsbare kinderen de kans krijgen op een gelijkwaardig en kansrijk en liefdevol leven. Met uw nalatenschap begint hun toekomst!

Nalatenschap, hoe regelt u dit?

Steeds meer mensen willen zelf vorm geven aan hun nalatenschap en kiezen er daarom voor om een testament op te stellen. Bijvoorbeeld om na te laten aan een goed doel zoals WWvK. U kunt een testament met daarin een legaat of een erfstelling voor WWvK laten opmaken bij een notaris.

Erfstelling
Als u kiest voor een erfstelling, dan benoemt u WWvK tot (mede)erfgenaam voor uw nalatenschap. U bepaalt hoe groot het percentage van de erfenis is dat u wilt nalaten aan WWvK. Het is mogelijk om meerdere personen en/of goede doelen tot erfgenaam te benoemen.

Legaat
U kunt ook kiezen voor een legaat, waarbij u een vast bedrag of een erfstuk nalaat aan WWvK. Uw nalatenschap kan groot of klein zijn. Een legaat kan bijvoorbeeld bestaan uit een huis, maar ook een aandelenportefeuille of een enkel kunstwerk.

Bespreek uw wensen met uw notaris

Het besef dat uw nalatenschap goed is geregeld, kan rust geven. U kunt uw testament op laten maken bij de notaris, die u onder andere kan informeren over de mogelijkheden en kosten. U beslist zelf welk deel van de erfenis u nalaat. Als u besluit om WWvK op te nemen in uw testament, heeft uw notaris de volgende gegevens nodig:

Stichting WereldWijd voor Kinderen, gevestigd te Baarn
Postbus 116, 3740 AC Baarn
Kamer van Koophandel Amsterdam: 27263538

Ook goed om te weten: als u nalaat aan WWvK gaat er geen cent naar de belasting. Erkende goede doelen als WWvK zijn namelijk volledig vrijgesteld van successierechten over inkomsten uit nalatenschappen. Dit betekent dat elke postume gift, uw nalatenschap aan WWvK, volledig wordt gebruikt om kwetsbare kinderen te helpen. 

U bent lid of sympathisant van het Apostolisch Genootschap

Om u goed en onafhankelijk te laten informeren is de heer Jan Zwart beschikbaar voor advies. U vindt het e-mailadres hieronder.

 

 

jzwart@apgen.nl

 

Persoonlijk advies? Neem contact met ons op.

Heeft u direct vragen over nalaten aan WWvK? We bespreken uw wensen en ideeën graag vrijblijvend met u. U kunt een e-mail sturen naar info@wwvk.nl. Dan maken wij snel een afspraak voor een persoonlijk gesprek. 

 

Elke nalatenschap is even belangrijk.
Hoe groot of klein uw schenking ook is, WWvK is u zeer dankbaar.
Kinderen krijgen een erfenis die hun leven ten goede verandert.