Projecten Watersnoodramp 2021

WWvK heeft in 2021 tijdens een speciale hulpactie bijna € 22.000,- opgehaald voor de watersnoodramp in Zuid-Limburg, België en Duitsland. Dit bedrag is ten goede gekomen aan door deze ramp getroffen kinderen. Hieronder staan de partners en projecten die wij hierbij hebben ondersteund.

Stichting Wigwam, Nederland

WWvK heeft 11 elektrische hoog-laagbedden aan Stichting Wigman gedoneerd t.w.v. van € 11.000. Stichting Wigwam organiseert vakanties en activiteiten voor (gezinnen met) kinderen of jongeren met een meervoudige beperking. Deze locatie ontvangt per jaar ruim 100 kinderen. Hun locatie in Valkenburg raakte door het water zwaar beschadigd. 

Stichting Wigwam is een van onze structurele partners. Samen met Stichting Wigwam organiseert WWvK een jongerenvakantieweek. Een unieke vakantie ervaring voor jongeren met een beperking.

Stichting Kindervallei, Nederland

WWvK heeft steun verleend aan Kindervallei, een aangepast vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfonds. Ieder jaar komen meer dan 150 gezinnen vakantie vieren op deze locatie. WWvK heeft 2 kinderdouches en toiletstoelen gesponsord t.w.v. € 6.406,-. De Kindervallei was zwaar getroffen door de watersnoodramp. De herstelwerkzaamheden aan vloeren, muren en voegwerk naar aanleiding van de hevige regenval en overstromingen zijn inmiddels in volle gang. Er wordt met man en macht gewerkt om van het vakantiehuis zo snel mogelijk weer een fijne, warme plek te maken voor gezinnen met een ziek of zorgintensief kind, en jongeren met een beperking. De Kindervallei streeft naar een heropening eind augustus.

Stichting Adelante, Nederland

WWvK steunt Stichting Adelante met muziekinstrumenten en boogschietmaterialen voor bewegingsonderwijs voor kinderen met een beperking. Adelante verzorgt in Houthem speciaal onderwijs en revalidatie voor zo’n 320 kinderen met een beperking. Het complex in Houthem kwam bij de watersnood volledig onder water te staan. Hierdoor raakten deze spullen zwaar beschadigd en moesten vervangen worden. Helaas werd dit niet door de verzekering of het rampenfonds gedekt. Het belang van muziek en spel voor kinderen met een beperking is groot. Allebei hebben een grote therapeutische waarde. Daarom zijn wij heel blij deze donatie te kunnen doen, zodat deze kinderen niet langs de zijlijn hoeven te blijven staan.

Op de hoogte blijven van onze projecten? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

De nieuwsbrief van WWVK

Op de hoogte blijven? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.