Projecten Oekraïne 2022

Het jaar 2022 wordt overschaduwd door de oorlogsramp in Oekraïne. WWvK ondersteunt initiatieven die ondersteuning bieden aan de kind-slachtoffers van deze humanitaire ramp. De projecten en initiatieven die WWvK ondersteunt voor Oekraïne worden hieronder weergegeven.

MYzwolle, Nederland

In april zijn de eerste noodhulp pakketten via Landmark Opgezwolle in (vanaf heden heet de stichting MYzwolle) Oekraïne uitgedeeld aan de kinderen en gezinnen die dit het hardste nodig hebben. Deze stichting heeft direct overleg met haar lokale contacten in Oekraïne, waar nu moedig vanuit de plaats Chernivtsi opvang wordt georganiseerd aan de binnenlandse vluchtelingen. Dit steunen wij met meer dan 1000 pakken babyvoeding, welke WWvK bij een Nederlandse fabrikant onder de kostprijs heeft kunnen kopen. Ook zijn er 4 grote dozen met ruim 1.500 tandenborstels voor de kinderen die kant op. Via deze organisatie bereiken wij de meest kwetsbare kinderen en weten wij zeker dat de donatie op de juiste plek terecht komt. Meer weten over deze mooie stichting? Kijk dan op de website: www.myzwolle.nl/.

Stichting Moldova World Children’s Fund (MWCF), Moldavië

Sinds 24 februari jl. zijn meer dan de helft van de Oekraïense kinderen uit hun huizen verdreven en hun land ontvlucht, waarvan inmiddels meer dan 100.000 naar Moldavië worden opgevangen. Om de Oekraïense kinderen in Moldavië les te geven, gaat MWCF in Chisinau met onze hulp een leslokaal inrichten, zodat deze kinderen toch naar school kunnen. Elk klaslokaal zal volledig uitgerust worden met computers, internet, stoelen, bureaus en alle benodigdheden voor 25 leerlingen om hun opleiding op afstand voort te zetten. De lessen worden online vanuit Oekraïne gegeven met behulp van een standaard lesprogramma dat door het Oekraïense Ministerie van Onderwijs is opgesteld. Zo kunnen zij ook vanuit Moldavië hun school voortzetten.

Op de hoogte blijven van onze projecten? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

De nieuwsbrief van WWVK

Op de hoogte blijven? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.