Schenken met belastingvoordeel

Maak jouw gift aftrekbaar

Sponsor je al aan WWvK of ben je dit van plan? Dan kun je eenvoudig profiteren van belastingvoordeel. Je kunt jouw donaties aan Wereldwijd voor Kinderen verhogen zonder dat het geld kost. Maak jouw giften volledig aftrekbaar en zet ze om in een periodieke schenking. Dit scheelt vaak enorm.

Samen voordeel

Als je je donatie aan WWvK voor minimaal vijf jaar vastlegt als periodieke schenking, dan kun je je gift aftrekken van de belasting. Je krijgt dan een deel van het geschonken bedrag terug van de Belastingdienst. Je kunt er ook voor kiezen om jouw belastingvoordeel – deels of helemaal – te schenken aan WWvK. Zo help jij nog meer kwetsbare kinderen.

Direct regelen

Kijk op deze pagina voor meer informatie of regel het meteen en vul dit formulier in.

De inhoud van deze overeenkomst dient om de fiscale aftrekbaarheid  te verruimen; in beginsel is de gift dan namelijk volledig aftrekbaar (wetswijzigingen voorbehouden). Het heeft niet tot gevolg dat je verplicht zou zijn om deze schenking ook daadwerkelijk vijf jaar te doen, echter als je dat niet doet verlies je wel de extra fiscale aftrekmogelijkheid.

Meer informatie over de voorwaarden voor het aftrekken van periodieke giften aan ANBI instellingen vind je op de website van de belastingdienst.

Bij de invulling van de vragen we het formulier digitaal in te vullen en te printen. De afdruk bestaat uit een exemplaar voor de schenker en de ontvanger welke bij digitale invulling tegelijkertijd worden ingevuld. Denk eraan dat alle vragen beantwoord moeten worden en dat jij en jouw eventuele partner het formulier twee keer ondertekenen.

Na ondertekening kun je beide exemplaren per post zenden aan:

Stichting WereldWijd voor Kinderen
T.a.v. secretariaat
Antwoordnummer 316
3740 VB Baarn
(postzegel niet nodig)

Je ontvangt van ons daarop een door ons ondertekend exemplaar retour. Dit is van belang voor de onderbouwing van de aftrekpost bij de inkomstenbelasting.

Ben jij van plan om van één van bovenstaande regelingen gebruik te willen maken en heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of stuur een e-mail naar info@wwvk.nl. Wij helpen je graag!