SLAAPZAKTIE: Geef Oekraïense kinderen een warme winter. Doneer een slaapzak!

Wat houdt de SLAAPZAKTIE in?

Met de Oekraïense winter op komst, wordt de situatie voor kinderen in Oekraïne steeds schrijnender. Om deze kinderen en gezinnen bij te staan, is onze partner MYzwolle een actie gestart. 

Het doel is om voor 1 december a.s. vanuit WWvK minimaal 1.000 slaapzakken in te zamelen. Winterjassen en dekens zijn daarnaast ook dringend nodig: en dus welkom. Zodra de actie is afgelopen zullen alle slaapzakken direct vanuit Zwolle op transport gaan naar Oekraïne. Via lokale vrijwilligers weten wij zeker dat alle materialen op de juiste plek terecht komen.

Geen slaapzak, maar wel helpen? Dat kan. Voor € 22,- doneert u één slaapzak.

Jouw hulp gevraagd

Wat kun jij doen?

  • De SLAAPZAKTIE promoten en zoveel mogelijk slaapzakken inzamelen.
  • Helpen bij het opzetten van een inzamelingsactie, in het buurtcentrum, bij de sportvereniging, in de kerk of op school.
  • Samen zoveel mogelijk slaapzakken naar een van de inzamelpunten brengen.
  • Een donatie doen aan WWvK van € 22,-, de waarde van 1 slaapzak. Minder mag natuurlijk ook.

Over MYzwolle

Sinds de start van de oorlog in Oekraïne biedt WWvK via stichting MYzwolle directe hulp aan de achtergebleven kinderen en gezinnen die dit het hardste nodig hebben.

MYzwolle levert sinds de start van de oorlog directe hulp via de lokale partners en vrijwilligers in de ver afgelegen gebieden. Ook evacueren zij vele mensen uit onveilige gebieden, inmiddels ruim 8.000 mensen, waaronder ook veel kinderen. Allemaal met risico voor eigen leven. De stichting werkt volledig onbezoldigd en door de inzet van lokale vrijwilligers is de hulp gegarandeerd.