Home » Organisatie » Keurmerken

Keurmerken

De Kennisbank Filantropie
De Kennisbank Filantropie verzamelt vanuit een onafhankelijke positie informatie van Nederlandse goede doelenorganisaties. De Kennisbank Filantropie legt deze gegevens vast in een centrale database en maakt de goede doeleninformatie voor een breed publiek inzichtelijk. Zo wordt de sector in kaart gebracht en de transparantie bevorderd. WereldWijd voor Kinderen is opgenomen in de goede doelen database van de Kennisbank Filantropie.
Kijk voor meer informatie op kennisbankfilantropie.

GeefWijzer Goede Doelen
WereldWijd voor Kinderen staat geregistreerd als goed doel op de website van GeefWijzer. Op deze website zie je hoe transparant een goed doel is, of wat de kans is dat zij een hoge maatschappelijke prestatie neerzet. Maar ook vind je de opinie van donateurs van goede doelen. Dit alles kan helpen bij het vergelijken van goede doelen en het vinden van een organisatie die je wilt steunen. Ook kan WereldWijd voor Kinderen via deze website beoordeeld worden.

Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF)

Ook het CBF houdt een register van goede doelen organisaties bij, waarin WereldWijd voor Kinderen is geregistreerd.
Het CBF geeft ook een keurmerk af, waarmee de betrouwbaarheid van een organisatie kan worden beoordeeld. De hoge kosten van een keurmerk zijn in het verleden reden voor WWvK geweest dit niet aan te vragen. Ingaande 2016 zijn de kosten aanzienlijk verlaagd. Per 1 september 2016 heeft WWvK het CBF keurmerk.

ANBI | Publicatieplicht

Publicatieplicht ANBI 2021 Pdf
PDF – 318,8 KB 36 downloads